Schatten uit het historisch verleden van Hengelo Gld.

Vindt u genealogie ook zo boeiend?

In het boek 'Schatten uit het Historisch Verleden van Hengelo (Gld)' vindt u talloze wetenswaardigheden uit de 18e eeuw van het mooie dorp Hengelo en nabije omstreken. Het zijn amusante, verdrietige en interessante feiten, met een heel menselijk karakter, overgenomen uit de originele aktes van het Oud-Rechterlijk Archief (ORA) van Zutphen, met als hoofdstukken o.a. Dronkenschap en Vechtpartijen, Huwelijk en Overspel, Ruzies en Scheldpartijen, Ziekte en Zwangerschap, Belastingen en Testamenten, Mishandelingen, Moord en Ongelukken, enz.

Ook staan er een aantal inventarissen in vermeld zodat u kunt zien wat de dorpelingen in de 18e eeuw zoal bezaten. Achter in het boek staat een index met alle familienamen die tussen 1680 en 1811 een hoofdrol in dit boek hebben gespeeld.

Het boek (paperback) telt 280 pagina's, en is geschreven door Marian Kruijt-Greevink, vrijwilligster van www.genealogiedomein.nl en verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de prijs van € 25,00 plus verzendkosten. Stuur een e-mail en u hebt een prachtig historisch document. Na ontvangst van de betaling zal het boek u zo spoedig mogelijk worden toegezonden. Vergeet niet uw adresgegevens te vermelden.