Omslag Seezo
Het verhaal Seezo.

Het verhaal Seezo Sinds 1904

Vele jaren van mijn leven ben ik verbonden geweest met het bedrijf Seezo. Als kind liep ik tussen de balen stof in het magazijn, hielp bij het inpakken van kleding en scharrelde rond op het kantoor bij mijn vader.

Uitgeverij Fagus

 

De emotionele relatie met Seezo Uniformen bracht mij op de idee om ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van deze familieonderneming een relaas te laten schrijven over het geslacht Seesing en het ontstaan en reilen en zeilen van de Kledingindustrie Th.F.Seesing & Zonen N.V.
Na enig zoekwerk ben ik in contact gekomen met drs. Hans de Beukelaer, die met zijn uitgeverij Fagus, meerdere historische streekverhalen, het daglicht heeft laten zien. Hans de Beukelaer bracht mij in contact met dr. Ben Jansen die bereid was om de geschiedkundige onderzoeken te verrichten en het verhaal te schrijven. Dit alles vond plaats in 2004 en 2005. Het eerste manuscript was in 2004 gereed maar er ontbraken belangrijke gegevens.

Het notulenboek van aandeelhoudersvergaderingen van de periode voor 1969 zou, volgens de toenmalige directie, vernietigd zijn. Dit was voor mij zeer teleurstellend en in overleg met de uitgever besloot ik toen het project stil te leggen. Het bleef me echter toch bezig houden en uiteindelijk is het bewuste notulenboek toch boven water gekomen, maar pas na het faillissement van Seezo Uniformen. Met Hans de Beukelaer heb ik toen overlegd om het Seezo Verhaal af te maken.
Helaas was dr. Ben Jansen overleden en heeft Hans het eerste manuscript deels herschreven en vervolmaakt. Vele jaren van mijn leven ben ik verbonden geweest met het bedrijf Seezo.

Als kind liep ik tussen de balen stof in het magazijn, hielp bij het inpakken van kleding en scharrelde rond op het kantoor bij mijn vader. De personeelsreisjes mocht ik meemaken in de auto met grootvader Theodorus F. Seesing en vader Herman. We reden dan achter de bus met personeel en de ooms aan.
Tijdens mijn studie ging ik met oom Jan vaak mee om maten op te nemen bij personeelsleden van bedrijven en muziekverenigingen en heb ik een scriptie over het confectiebedrijf geschreven.

Door het plotseling overlijden van mijn vader raakte ik weer volop betrokken bij het reilen en zeilen van Seezo, naast mijn werk als bedrijfsadviseur. Samenwerken met de familie was uitdagend en niet altijd even gemakkelijk. Uiteindelijk heb ik in 1991 afscheid genomen als directeur, maar ben ik ‘op afstand’ aandeelhouder gebleven. Het wel en wee van Seezo ben ik wel blijven volgen.

De emotionele relatie met Seezo Uniformen bracht mij op de idee om ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van deze familieonderneming een relaas te laten schrijven over het geslacht Seesing en het ontstaan en reilen en zeilen van de Kledingindustrie Th.F. Seesing & Zonen N.V. in Keijenborg. 

De schrijver dr. Ben Jansen heeft helaas het verschijnen van dit boek niet meer mogen meemaken. Aan hem houd ik goede herinneringen; op hoge leeftijd heeft Ben veel recherchewerk verricht en het eerste manuscript, dat de basis vormt van her verhaal, aangeleverd.

Mijn dank gaat ook uit naar drs. Hans de Beukelaer die me heeft aangezet om dit verhaal toch aan het papier toe te vertrouwen en naar Monique en Patrick Suselbeek van OpelGT Factory die veel historisch fotomateriaal ter beschikking heeft gesteld.
Voor de familieleden spreek ik de wens uit dat zij in dit verhaal aanknopingspunten vinden om de toekomst altijd positief en met vertrouwen tegemoet te treden.

Het resultaat mag er zijn! drs. G.T.M. Seesing

 

Auteurs: Drs. Hans de Beukelaer/dr. Ben Janssen
Formaat: 21 x 29,7 cm (staand)
Aantal pagina's: 80
Uitvoering: Full Color, genaaid, gebonden ISBN: 978-94-91634-56-7
Prijs: € 15,00 excl. € 4,20 verzendkosten
Is verschenen: zondag 20 augustus 2017

U kunt het boek bij uitgeverij Fagus direct bestellen.