Een kist vol oorlogsverhalen.

Jean Kreunen houdt zich bezig met het verzamelen van oorlogsspullen en het uitzoeken van de verhalen erachter.
Zijn levenswerk bracht hij samen in het Achterhoeks Museum 1940-1945, waarvan hij zelf directeur was. Hier konden bezoekers zien wat zich in de Tweede Wereldoorlog in de Achterhoek heeft afgespeeld. Eind 2015 is het museum gesloten.

Vrijwel de gehele collectie is ondergebracht in het oorlogsmuseum in het Brabantse Overloon.
In dit boek komen het ontstaan van het museum, de pronkstukken en de meest bijzondere verhalen samen. Van een kerstbal met hakenkruis tot een pistool in een boek, een nooit ontdekte verzetsgroep en een vliegtuigcrash. Jean vertelt uit een kist vol oorlogsverhalen.

Beschrijving Jean Kreunen (1 juni 1963) uit Hengelo Gelderland vond als jongen van 12 thuis op de schuurzolder een kist met daarin twee helmen. Zijn opa kon hem de verhalen bij die helmen vertellen. Jean raakte erdoor gefascineerd. Tot op de dag van vandaag houdt hij zich bezig met het verzamelen van oorlogsspullen en het uitzoeken van de verhalen erachter. Zijn levenswerk bracht hij samen in het Achterhoeks Museum 1940-1945, waarvan hij zelf de directeur was. Hier konden bezoekers zien wat zich in de Tweede Wereldoorlog in de Achterhoek heeft afgespeeld. Eind 2015 is het museum gesloten.

Vrijwel de gehele collectie is ondergebracht in het oorlogsmuseum in het Brabantse Overloon. Ondanks het verdwijnen van het museum vertelt Jean nog met even zoveel passie. In dit boek komen het ontstaan van het museum, de pronkstukken en de meest bijzondere verhalen samen. Van een kerstbal met hakenkruis tot een pistool in een boek, een nooit ontdekte verzetsgroep en een vliegtuigcrash.

Jean vertelt uit een kist vol oorlogsverhalen.

Boekpresentatie op 1 april.
Nu al te bestellen, levering/afhalen/bezorgen vanaf 2 april. via www.uitgeverijhermans.nl, bij de regionale boekhandels en bij Shop Melange in Hengelo Gld.

€ 22.50www.achterhoeksmuseum1940-1945.nl