Broenenbergweg 2 - Akten, Verhalen en Gebeurtenissen

  • Akten, verhalen en gebeurtenissen:

     


    1766 3021 652 233
    1766 ECAL 3021-652-233. 

    (transcriptie door Sikke Postma)

    Toegangsnummer            : 3021
    Inventarisnummer           :   652 (233/234)

    [In de marge:] Transport en cessie teevens alimentatie van het hof en landerijen, in specie ses schepels saet bouwland daar aan annex, Roodentoorns land g[e]n[oem]t onder Hengelo op ’t Gooij, aan den Waatercamp.
    Geregistreert.

    Op den 26 april 1766.
    Coram de heer Joost Schomaker, stadholder.
    Gerigtsluiden Fredrik Bosman en Jan Hasler.

    Compareerde Jacob Hendriksen voor hem selven, voorts als volmagtiger van sijn ehevrouw Stiene Berentsen, kragt volmagt voor een ed[el] landgerichte van Hengelo ten dieneinde gepasseert, en bekende pro se et q.q. te cederen, transporteren en over te geeven, cedeerde en gaf over in vollen eigendom, een huijs, hof en landerijen, in specie sodaane ses scheepels saet bouwland, aan het huijs en hof annex, Roodentoorns land genaamt, in deesen landdrosten ampte der graafschap Zutphen, rigterampt Hengelo, boerschap Gooij, aan den Waatercamp kennelijk gesitueert en geleegen, soo als door den comparant en genoemde sijne ehevrouw in gemeenschap word beseeten, en bij deselve bewoond en gebruikt worden. En sulx aan en ten behoeve van comparants schoonzoon Jan Berentsen en dogter Anneken Jacobs, egtelieden, om bij deselve euwiglijk en erfelijk behouden en beseeten te worden, onder conditie, dat den comparants voornoemde schoonzoon en dogter, denselven benevens meergenoemde sijne ehevrouw, geduirende den tijd haares leevens, sullen alimenteren en verpleegen, soo als breeder bij acte van overgifte der gereede goederen, voor een landgerigte van Hengelo in dato den 25 april deeses jaars 1766 gepasseert, staat vermelt, q.r.

    En heeft den comparant hier op pro se et q.q. met hand en mond verteegen, als rechtens, en belooft Jan Berentsen, in judicio præsent, voor hem selfs en namens sijn voornsgemelte huisvrouw, tot meerdere securiteit van de verpleeginge haarer ouders, te zullen verbinden die genoemde goederen, aan haar overgegeeven, daarop meede stipulerende, S.A.L.


     

    1863 mvs Hendrik Jan Berendsen a1863 Successieaangifte van Hendrik Jan Berendsen. Bron Gelders Archief. 

     

    LEES OOK: 

    pdf1863 Pdf Successieaangifte van Hendrik Jan Berendsen   (transcriptie Sikke Postma)


     

Laatst aangepast op woensdag 08 december 2021 22:32