Varsselseweg 23, Aan de Gennip - Akten, Verhalen en Gebeurtenissen

  • Akten, verhalen en gebeurtenissen:

     

     

     

    1852 Algemeen Handelsblad

    1852 Advertentie waarin leerlingen voor het instituut werden geworven. 
    Bron Algemeen Handelsblad.

     



    1864 sep. Opregte Haarlemsche Courant

     

    1864 sep. Opregte Haarlemsche Courant

    1864 Bron 'Opregte Haarlemsche Courant'. 


     

    IMG 0002

    IMG 0002
    1870 Ontvangstbewijs betaling door Bernardus Albertus Eugelink aan Aleida Wilhelmina Sandig. 

     


     0002

    0002

    2015 Persberichtje uit 'De Olde Kaste' over het landbouwinstituut dat op deze locatie heeft gestaan. 




      Het boek dat de geschiedenis van deze opleiding beschrijft: 'Institituut voor de landbouw Aan de Gennip 1849-1858'   door Judith Lettink

     


     


    Voor zijn vertrek naar Delft werd op 11 en 15 februari 1865 door bewoner Fredrik Anton Maas Geesteranus (toen 30 jaar oud en nog ongehuwd) op de Gennip een veiling gehouden van ‘eenige meubelaire en andere roerende goederen ten gezegden huize aanwezig’. De meeste van deze spullen zal hij hebben overgenomen van Adrianus de Stoppelaar, de vorige bewoner en zijn oud-leraar die met zijn landbouwinstituut naar Heerde was verhuisd.
    Het is interessant te zien wie er allemaal naar de veiling waren gekomen om wat te kopen, het lijkt wel of half Hengelo was uitgelopen. Zelfs burgemeester Mossel liet zijn gezicht zien, hij kocht een kachel.


    ECAL
    Nummer toegang            : 3011    Notarissen in de gemeente Bronckhorst, 1812-1935, standplaats Hengelo (G), L.A.Ghijm, 1822-1875
    Inventarisnummer          :     21    1864-1866
    (transcriptie Judith Lettink en Sikke Postma) 

     

    Extract uit het register der voorlopige aangiften tot openbaren verkoopingen van roerende goederen.

    Deel 22, No. 1385

    Heden den elfden februarij 1800 vijfenzestig verscheen de Heer Johannes van Beek deurwaarder te Doesborgh, als gemagtigde van den Heer Lodewijk August Ghijm notaris te Hengelo, aangifte doende dat zijnen principaal op den veertienden dezer des voormiddags te negen ure ten huize en ten verzoeke van den heer eigenaar Fredrik Anton Maas Geesteranus landbouwer te Hengelo woonachtig, zal overgaan tot den openbaren verkoop van eenige meubelaire en andere roerende goederen ten gezegden huize aanwezig. En heeft hiervan acte verzocht en geteekend.

    O[nder]geteekend: J. van Beek
    Voor uittreksel
    de ontvanger van Registratie te Doesborgh
    Dittlinger [i]


    Extract uit het register der voorloopige aangiften tot openbaren verkoopingen van roerende goederen.
    Deel 22, No. 1385

    Heden den elfden februarij 1800 vijfenzestig verscheen de heer Johannes van Beek deurwaarder te Doesborgh als gemagtigde van den heer Lodewijk August Ghijm notaris te Hengelo, aangifte doende dat zijn principaal op den veertienden dezer des voormiddags te negen ure ten huize en ten verzoeke van den eigenaar Fredrik Anton Maas Geesteranus landbouwer te Hengelo woonagtig zal overgaan tot den openbaren verkoop van eenige meubilaire en andere roerende goederen ten gezegden huize aanwezig.
    En heeft hiervan acte verzocht en geteekend (geteekend) J. van Beek, voor uittreksel, de ontvanger van Registratie te Doesborgh (geteekend) Dittlinger


    Heden den veertienden februarij achttienhonderd vijfenzestig des voormiddags te negen ure ten huize en ten verzoeke van den heer eigenaar Fredrik Anton Maas Geesteranus landbouwer wonende op het erve de Gennip onder Hengelo, zal door Lodewijk August Ghijm notaris in het arrondissement Zutphen residerende te Hengelo, provincie Gelderland in tegenwoordigheid der beide na te noemen getuigen worden overgegaan tot den opbaren verkoop van eenige aldaar zich bevindende meubilaire en andere roerende goederen bij voorbrenging te vermelden.

    En zulks onder de navolgende voorwaarden:

    [1] Op de gebruikelijke erfhuiswijze geschied de verkooping om Nederlandsche guldens en cents geheel voor rekening en risico des koopers als wordende de goederen verkocht voetstoots zoodanig en in dien staat als waarin bij voorbrenging of ter plaatse zich zullen bevinden mitsdien met derzelve en ook soms later te ontdekken gebreken waaromtrend verkooper niet aansprakelijk of tot vrijwaring wil gehouden zijn, terwijl de goederen direct bij aankoop worden beschouwd aan de respectieve koopers te zijn overgegeven en geleverd zonder dat den kooper omtrent het een of ander immer eenige koop of onkostpenningen zal mogen inhouden of daaraan korting kunnen vorderen.

    [2] Alle geschillen bij of ter zake van de verrigting dezer veiling voorvallende worden alleen en uitsluitend beslist door verkooper die ook uitlegging doet der tegenwoordige bedingen zoomede finaal uitwijst al hetgeen verstaan moet worden onder ieder perceel te zijn begrepen en aan welke beslissing en uitspraak een ieder zich zonder eenig verzet of hooger beroep zal hebben te onderwerpen.

    [3] Onverkort den in alles vrijbedongen koopprijs zal door kooper dadelijk aan handen des notaris van en boven denzelven moeten worden betaald tien procent tot goedmaking der kosten dezer verkooping alsmede alle kooppenningen van drie gulden en daarbeneden terwijl de kooppenningen daarboven beloopende aan handen en ten kantore van genoemden notaris te Hengelo zal moeten worden voldaan voor of uiterlijk op den eersten junij dezes jaars, uitdrukkelijk op straffe van tien procent verhooging voor wanbetaling onverkort de vergoeding van alle verdere aan te wenden kosten.

    [4] Zoo voor de rigtige betaling van den koopprijs, renten en kosten als voor de stipte nakoming van alle de bedingen in dit procesverbaal reeds of nog uit te drukken zal ieder kooper des gevorderd op de eerste aanvrage hebben te stellen twee of meer aan den notaris bekende gegoede borgen die dezelve zal kunnen afwijzen zonder daarvoor redenen te geven en welke borgen evengelijk als de zoodanigen die zich voor een of ander koop als medekooper komen op te geven zullen worden verstaan door hun gegeven woord zich daarvoor hoofdelijk onder afstanddoening van de regten van uittwinning en schuldsplitsing aansprakelijk en verbonden te stellen als voor hun eigen zaak en schuld.

    Hij die zich eenmaal voor iemand als borg of medekooper opgaf zal worden verstaan dit ook voor alle verdere aankoopen door dien kooper so nu te doen, te hebben gedaan tenzij hij van het tegendeel openlijk aan den notaris kennis gaf.

    [5] De goederen moeten vόόr hedenavond van de plaats de Gennip moeten zijn vervoerd, op straffe van verbeurte ten behoeve van verkooper, waarbij zorgvuldig zal moeten worden toegezien dat er geen schade aan iets anders worde toegebragt op straffe van vergoeding.

    Inmiddels zullen er geene goederen mogen worden vervoerd vόόrdat den kooper aan zijne verpligtingen van betaling van koop en onkostpenningen of borgstelling zal hebben beantwoord.

    [6] Indien eenig bieder in gebreke bleef dadelijk de verschulde kooppenningen of kosten te voldoen of de bedongen borgstelling ten genoege des notaris daar te stellen zal zijn aangekocht voorwerp terstond opnieuw weder in veiling worden gebragt en verkocht met dien verstande dat den in gebreke gebleven bieder onmiddellijk zal hebben te voldoen het minder geldende zonder de minste aanspraak op het meerder doende te mogen of kunnen maken.

    [7] Voor de executie dezes worden koopers en borgen verstaan woonstede te hebben gekozen ten huize van den logementhouder Langeler te Hengelo.


    Na opentlijke voorlezing aan welker condities men tot de veiling is overgegaan volgender wijze.

    [1] Mesthaken door Jan Demming bakker wonende te Hengelo voor veertig cents.

    [2] dito door denzelven voor tien cents

    [3] Zijs door Arnoldus Niesink buiten beroep aldaar wonende voor een gulden

    [4] Rommel door Gradus Berendsen metselaar aldaar wonende voor dertig cents

    [5] dito door Demmink, genoemd, voor tien cents

    Transporteere f 1,90

    //

    Per transport f 1,90

    [6] Gavel door Bernardus Heuskes dagloner wonende te Hengelo voor tien cents

    [7] dito door Agatheus Oosterbaan landbouwer wonende aldaar voor negentig cents

    [8] dito door Johan Walrave van Houten landbouwer wonende te Hengelo voor een gulden vijfenzeventig cents

    [9] dito door den heer De Veije gepensioneerd kaptein ingenieur aldaar wonende voor zestig cents

    [10] dito door Demming genoemd voor dertig cents

    [11] dito door denzelven voor zeventig cents

    [12] Bouwzigt door Hendrik Langeler bakker wonende te Hengelo voor veertig cent

    [13] Ton door Derk Willem Abbink dagloner aldaar wonende voor zestig cents

    [14] dito door den heer De Veije genoemd voor een gulden vijfenzeventig cents

    [15] dito door Heuskes genoemd voor tien cents

    [16] dito door Hent Hendriks landbouwer wonende te Drempt voor veertig cents

    [17] dito door Van Houten genoemd voor zestig cents

    [18] dito door denzelven voor veertig cents

    [19] dito door Samuel Philips Koopman wonende te Hengelo voor een gulden vijfentwintig cents

    [20] Kooi door denzelven voor vijf cents

    [21] dito door denzelven voor vijftien cents

    [22] dito door Demming genoemd voor dertig cents

    [23] dito door Philips genoemd voor tien cent

    [24] dito door denzelven voor twintig cents

    [25] dito door denzelven voor vijfendertig cents

    [26] dito door denzelven voor vijftig cents

    [27] Rommel door Harmen Pieper dagloner te Hengelo voor seventig cents

    [28] Ton door Gijsberts veldwachter wonende te Hengelo voor negentig cents

    [29] dito door Wolter Abbink dagloner aldaar wonende voor een gulden vijfentwintig cents

    [30] dito door Willem Hackfoort dagloner wonende te Drempt voor een gulden vijftig cents

    [31] dito door Gijsbers genoemd voor vijftien cents

    [32] dito door denzelven voor vijftig cents

    [33] dito door Hendrik Langeler genoemd voor zeventig cents

    [34] dito door Simon Jacobs koopman wonende te Hengelo voor tien cents

    [35] dito door Philips genoemd voor vijfentwintig cents

    [36] dito door Jonkers Koperslager wonende te Hengelo voor vijftig cents

    [37] dito door Wolter Abbink genoemd voor zestig cents

    [38] dito door Karel Kreunen dagloner wonende te Hengelo voor zestig cents

    [39] dito door Hendrik Langeler genoemd voor negentig cents

    [40] dito door Jonkers genoemd voor vijftig cents

    [41] dito door Simon Jacobs koopman genoemd voor een gulden

    [42] Erwten door Hendrik Ellenkamp dagloner wonende te Hengelo voor een gulden vijfenzeventig cents

    [43] dito door Hendrik Langeler genoemd voor een gulden vijfentwintig cents

    [44] dito door Hendrik Jansen voerman wonende te Hengelo voor een gulden vijftig cents

    [45] dito door Otten koopman wonende aldaar voor een gulden vijfentwintig cents

    [46] dito door Simon Jacobs genoemd voor tachtig cents

    [47] Haver door Philips genoemd voor twee gulden vijfentwintig cents

    [48] dito door Frederick Lenselink dagloner wonende te Hengelo voor twee gulden vijftig cents

    [49] dito door Philips genoemd voor twee guldens

    [50] dito door denzelven voor twee guldens

    [51] dito door Theodorus Sanders landbouwer wonende te Vorden voor twee gulden

    [52] dito door denzelven voor twee gulden

    [53] dito door Gerrit Reuterink dagloner wonende te Hengelo voor twee gulden

    [54] dito door denzelven voor twee gulden

    [55] dito door denzelven voor twee gulden vijfentwintig cents

    [56] Waschtob door De Veije genoemd voor vijf gulden vijfentwintig cents

    [57] Wip door Hendriks genoemd voor een gulden vijfenzeventig cents

    [58] Spint door denzelven voor zes gulden vijftig cents

    [59] Kooi door Derk Denkers koopman wonende te Hengelo voor vijftien cents

    [60] Mes door denzelven voor een gulden vijfenzeventig cents

    [61] Rommel door Eimbert Berendsen voerman wonende te Hengelo voor een gulden vijftig cents

    [62] dito door Gerrit Voskamp koopman wonende aldaar voor drie guldens

    [63] Korf door De Veije genoemd voor een gulden vijfentwintig cents

    [64] dito door dezelfde voor een gulden

    [65] dito door Van Houten genoemd voor een guldens

    [66] dito door De Veije genoemd voor een guldens

    [67] dito door Gerrit Regelink landbouwer wonende te Hengelo voor een gulden

    [68] dito door denzelven voor zestig cents

    [69] Steenen door dezelfde voor zestig cents

    [70] dito door dezelfde voor een gulden

    [71] dito door Lubbert Onstenk timmerman wonende te Hengelo voor een gulden vijfentwintig cents

    [72] dito door Hendricus Harink dagloner wonende aldaar voor een gulden vijfentwintig cents

    [73] dito door denzelven voor een gulden vijfentwintig cents

    [74] dito door Simon Jacobs genoemd voor een gulden vijf en twintig cents

    Transporteere f 80,95

    //

    Per transport f 80,95

    [75] dito door Van Houten genoemd voor een gulden

    [76] dito door denzelven voor een gulden

    [77] Hooi door Gradus Verstege dagloner wonende te Hengelo voor negen gulden vijftig cents

    [78] dito door Hendrik Willem van Campen landbouwer wonende aldaar voor negen gulden vijftig cents

    [79] Stroo door Gerrit Jan Beumer dagloner wonende te Hengelo voor twee gulden vijfenzeventig cents

    [80] Haver door Jan Willem Oonk dagloner te Almen wonende voor drie gulden en vijftig cents

    [81] dito door Hendricus Roelvink dagloner wonende te Hengelo voor vier gulden vijfentwintig cents

    [82] dito door Jan Hendriks dagloner wonende aldaar voor vijf gulden

    [83] dito door denzelven voor vier gulden vijfentwintig cents

    [84] dito door Gerrit Jansen schrijnwerker wonende te Hengelo voor vier gulden vijfentwintig cents

    [85] dito door Jacob Kleijberg timmerman wonende aldaar voor vier gulden vijftig cents

    [86] dito door Jan Hendriks genoemd voor vier gulden vijfenzeventig cents

    [87] dito door Gerrit Jansen genoemd voor vier gulden vijftig cents

    [88] dito door denzelven voor vier gulden vijftig cents

    [89] Baktrog door Hendrik Langeler genoemd voor acht gulden

    [90] Vaatje door Antoon Hunink dagloner wonende te Hengelo voor twee gulden vijfentwintig cents

    [91] Kafmolen door Hendrick Willem van Campen genoemd voor negen gulden vijftig cents

    [92] Slede door Van Houten genoemd voor tien gulden

    [93] Knollensnijder door Hendriks genoemd voor een gulden vijfentwintig cents

    [94] Hakselsnijder door Jan Willem Harmsen dagloner wonende te Gorsel voor eenenveertig gulden

    [95] Ladder door Hendrik Langeler genoemd voor een gulden

    [96] dito door Gerrit Jan Kraassenberg dagloner wonende te Hengelo voor zestig cents

    [97] Slieten door Steven Woerts dagloner wonende te Hengelo voor vier gulden vijfenzeventig cents

    [98] dito door Hendrik Langeler genoemd voor drie gulden

    [99] dito door Steven Woerts genoemd voor vier gulden vijftig cents

    [100] dito door Agatheus Oosterbaan landbouwer wonende te Hengelo voor twee gulden vijfentwintig cents

    [101] Kruiwagen door Antoon Bleumink dagloner aldaar wonende voor drie gulden vijftig cents

    [102] dito door Van Houten genoemd voor drie gulden vijftig cents

    [103] dito door denzelven voor tien cents

    [104] Rommel door denzelven voor tien cents

    [105] dito door Philips genoemd voor een gulden

    [106] dito door Hendrik Langeler genoemd voor dertig cents

    [107] Wagenladder door Oosterbaan genoemd voor elf gulden

    [108] dito door dezelfde voor een gulden vijftig cents.

    [109] Eg door Roelof Lebbink landbouwer wonende te Hengelo voor vijf gulden vijftig cents

    [110] dito door Karel Kreunen dagloner wonende te Hengelo voor twee gulden vijftig cents

    [111] Ploeg door Gerrit Jan Wunderink dagloner te Steenderen wonende voor zeven gulden vijftig cents

    [112] dito door Nijenhuis dagloner wonende te Hengelo voor drie gulden

    [113] Wipkar door Oosterbaan genoemd voor vijftig guldens

    [114] dito door denzelven voor vijftig gulden

    [115] Wagen door denzelven voor tweeëndertig guldens

    [116] dito door Gradus Klein Holte landbouwer wonende Hummelo voor drieënnegentig gulden

    [117] Een paard door verkooper dadelijk aangehouden

    [118] dito door verkooper dadelijk aangehouden

    [119] Koe door Antoon Maalderink Kuiper wonende te Hengelo voor negenendertig guldens

    [120] dito door Hendricus Coldewey wieldraaijer wonende aldaar voor negenentwintig gulden

    [121] dito door Arend Enzerink dagloner wonende te Hengelo voor zevenentwintig gulden

    [122] dito door Berend Maalderink dagloner aldaar wonende voor tweeëntwintig gulden

    [123] dito door Hendricus Enzink landbouwer wonende aldaar voor zesentwintig gulden

    [124] Melkrek door Heuskes genoemd voor vijfendertig cents

    [125] Tafel door denzelven voor een gulden vijfenzeventig cents

    [126] Gieter door Berend Starink dagloner wonende te Hengelo voor zeventig cents

    [127] Emmer door Lebbink genoemd voor een gulden vijftig cents

    [128] dito door Heuskes genoemd voor tachtig cents

    [129] dito door denzelven voor tachtig cents

    [130] dito door Lebbink genoemd voor vijftig cents

    [131] dito door Berend Vels dagloner te Zelhem wonende voor een gulden vijfenzeventig cents

    [132] dito door denzelven voor twee gulden

    [133] dito door Denkers genoemd voor een gulden vijftig cents

    [134] dito door denzelven voor een gulden vijftig cents

    [135] Melkvat door Hendrik Oosterink dagloner wonende te Zelhem voor twee gulden vijfentwintig cents

    [136] Kannen door Jan Jansen dagloner wonende te Hengelo voor veertig cents

    [137] dito door De Veije voornoemd voor veertig cents

    [138] dito door dezelfde voor veertig cents

    [139] dito door dezelfde voor veertig cents

    [140] Posten door Heuskes genoemd voor vijftien cents

    Transporteere f 656,95

    //

    Per transport f 656,95

    [141] dito door denzelven voor veertig cents

    [142] dito door Gijsberts genoemd voor veertig cents

    [143] dito door denzelven voor vijfentwintig cents

    [144] dito door Gerrit Hiddink dagloner wonende te Hengelo voor vijftien cents

    [145] dito door Manus Hoekert grutter wonende aldaar voor negentig cents

    [146] dito door Derk Willem Abbink genoemd voor twee gulden vijfentwintig cents

    [147] Ton door De Veije genoemd voor een gulden vijfenzeventig cents

    [148] Karn door Harmen Wissink molenaar wonende te Hengelo voor zeven gulden vijftig cents

    [149] Pan door Hendrik Onstenk dagloner wonende te Hengelo voor tien cents

    [150] dito door denzelven voor tien cents

    [151] Rommel door Hendrik Langeler genoemd voor een gulden

    [152] dito door denzelven voor een gulden vijfentwintig cents

    [153] Schaal door denzelven voor drie gulden vijfentwintig cents

    [154] Touw door denzelven voor een gulden

    [155] Ketting door Fredrik Sloot dagloner wonende te Ruurlo voor veertig cents

    [156] dito door denzelven voor vijftig cents

    [157] Bijl door Willem Kelderman koperslager wonende te Hengelo voor vijftig cents

    [158] dito door denzelven voor vijftig cents

    [159] Schaar door Asser Fortuin koopman wonende te Hengelo voor een gulden vijfenzeventig cents

    [160] Rommel door Hendrik Onstenk genoemd voor veertig cents

    [161] Zaag door Vels genoemd voor een gulden vijfenzeventig cents

    [162] Rommel door Fortuin genoemd voor twintig cents

    [163] Stoelen door Steven Woerts genoemd voor twee gulden vijfentwintig cents

    [164] dito door denzelven voor een gulden vijftig cents

    [165] Schepel door Lebbink genoemd voor vier gulden vijfentwintig cents

    [166] Kop door Hendrik Langeler gemeld voor twee gulden vijftig cents

    [167] Doofpot door Derk Denkers genoemd voor een gulden

    [168] Haardijzer door Kelderman genoemd voor vijftig cents

    [169] Bak door Philips genoemd voor twintig cents

    [170] Pot door denzelven voor een gulden vijftig cents

    [171] dito door Kelderman genoemd voor veertig cents

    [172] Tonnen door denzelven voor een gulden vijfenzeventig cents

    [173] Lepel door Onstenk genoemd voor dertig cents

    [174] dito door Denkers genoemd voor dertig cents

    [175] dito door denzelven voor veertig cents

    [176] dito door Hendrik Rikkers dagloner wonende te te Hengelo voor twintig cents

    [177] dito door Denkers gemeld voor dertig cents

    [178] dito door Hendriks gemeld voor een gulden vijfentwintig cents

    [179] Kettingen door Rikkers gemeld voor veertig cents

    [180] dito door denzelven voor veertig cents

    [181] dito door denzelven voor een gulden vijftig cents

    [182] dito door Denkers gemeld voor een gulden

    [183] dito door Hoekert genoemd voor tachtig cents

    [184] dito door Eimbert Berendsen voerman wonende te Hengelo voor tachtig cents

    [185] dito door denzelven voor twee guldens

    [186] dito door Willem Kreunen bakker wonende te Hengelo voor twee gulden vijfenzeventig cents

    [187] dito door denzelven voor een gulden vijfenzeventig cents

    [188] Lijst door Rikkers genoemd voor zeventig cents

    [189] dito door denzelven voor een gulden vijfentwintig cents

    [190] dito door denzelven voor een gulden vijfenzeventig cents

    [191] Huven door denzelven voor zestig cents

    [192] Wan door Jan Niessink landbouwer wonende te Hengelo voor een gulden vijftig cents

    [193] Rommel door denzelven voor tachtig cents

    [194] dito door Hendrik Langeler genoemd voor tachtig cents

    [195] dito door denzelven voor zeventig cents

    [196] dito door Manus Hoekert genoemd voor twee gulden

    [197] dito door Heuskes genoemd voor een gulden vijfenzeventig cents

    [198] ditum door Van Houten genoemd voor drie gulden

    [199] Zadel door De Veije genoemd voor een gulden vijfentwintig cents

    [200] Beugels door denzelven voor een gulden vijftig cents

    [201] Zadel door Kreunen genoemd voor drie gulden

    [202] dito door denzelven voor tien gulden vijftig cents

    [203] Riemen door Oosterbaan genoemd voor zeventig cents

    [204] Tuigen door Van Houten genoemd voor vier gulden vijftig cents

    [205] dito door denzelven voor vier gulden

    [206] dito door Kreunen genoemd voor een gulden vijfentwintig cents

    [207] dito door Jan Oosterink dagloner wonende te Zelhem voor vijf gulden vijftig cents

    [208] dito door denzelven voor een gulden vijftig cents

    [209] dito door Denkers genoemd voor twee gulden vijftig cents

    [210] Borst door denzelven voor twee gulden

    Transporteere f 766,38

    //

    Per transport f 766,38

    [211] Bors[t]riem door Hendriks gemeld voor vier gulden vijfentwintig cents

    [212] dito door Jan Beunk dagloner wonende te Hengelo voor een gulden

    [213] Halter door Wunderink genoemd voor een gulden vijfenzeventig cents

    [214] Staak door Peter Kerkhofs koopman wonende te Hengelo voor zestig cents

    [215] Lijst door denzelven voor een gulden vijfentwintig cents

    [216] dito door denzelven voor een gulden

    [217] dito door denzelven voor zeventig cents

    [218] Stang door Kreunen genoemd voor een gulden

    [219] Lijst door denzelven voor een gulden vijfentwintig cents

    [220] dito door denzelven voor tachtig cents

    [221] dito door Van Houten genoemd voor twee gulden

    [222] dito door denzelven voor negentig cents

    [223] dito door Hendrik Langeler genoemd voor vijftig cents

    [224] dito door denzelven voor een gulden vijftig cents

    [225] dito door denzelven voor twee gulden

    [226] Zweep door Hoekert gemeld voor vijftig cents

    [227] dito door Kreunen gemeld voor veertig cents

    [228] dito door Oosterbaan genoemd voor een gulden

    [229] dito door denzelven voor twee gulden vijftig cents

    [230] Bellen door Hendrik Langeler genoemd voor tachtig cents

    [231] Kapstok door denzelven voor twintig cents

    [232] dito door denzelven voor veertig cents

    [233] dito door Demming genoemd voor twintig cents

    [234] Planken door denzelven voor een gulden vijfenzeventig cents

    [235] dito door denzelven voor zestig cents

    f 795,15

    De veiling voor dezen dag hiermede stakende hebben wij de voortzetting daarvan bepaald op morgenochtend te negen ure en de gegadigden uitgenodigd alsdan weder te willen verschijnen.
    Bedragende de verkochte artikelen voor dezen dag tezamen zevenhonderd vijfennegentig gulden vijftien cents.

    Aldus gedaan verleden en daarvan dit procesverbaal opgemaakt op tijd en plaats als in het hoofd dezes staat vermeld alles in tegenwoordigheid van Anthon Johan Theodor Kobus gemeente ontvanger en Carel Langeler logementhouder beiden te Hengelo wonende als getuigen die met alle in deze verschenen personen den notaris bekend zijn. En onmiddellijk na voorlezing dezes hebben de getuigen met mij notaris onderteekend de tegenwoordig bij den notaris in het bezit gebleven minute.

    [w.g.]
    AJTKobus
    Clangeler
    Ghijm



    Heden den vijftienden februarij achttienhonderd vijfenzestig des voormiddags te negen ure ten huize en ten verzoeke van den heer eigenaar Frederik Anton Maas Geesteranus landbouwer wonende op het erve Gennip onder Hengelo, zal door Lodewijk August Ghijm notaris in het arrondissement Zutphen residerende te Hengelo provincie Gelderland in tegenwoordigheid der beide na te noemen getuigen worden vervolgd de op gisteren gehouden verkooping van de aan de requirant behoorende meubilaire en ander roerende goederen. De op gisteren verkochte voorwerpen hebben opgebragt zevenhonderd vijfennegentig gulden vijftien cents.
    f 795,15

    [1] Borstriem door Jan Berendsen dagloner wonende te Hengelo voor een gulden vijfentwintig cents

    [2] Lantaarn door denzelven voor een gulden vijfentwintig cents

    [3] Rommel door Jan Nijenhuis dagloner aldaar wonende voor een gulden vijftig cents

    [4] Pan door Cris Meenink dagloner aldaar wonende voor twintig cents

    [5] Blik door Hendrik Langeler bakker wonende aldaar voor vijftig cents

    [6] Potje door Jan Takkenkamp stoelenmaker wonende aldaar voor tien cents

    [7] dito door Jan Berendsen gemeld voor vijftien cents

    [8] dito door Hendrik Langeler genoemd voor vijftig cents

    [9] Kannetje door Gerrit Bretveld zager wonende te Hengelo voor veertig cents

    [10] Rilter door Hendrik Jan Bos dagloner wonende aldaar voor dertig cents

    [11] Gewigt door Gerrit Bisschop bakker wonende te Baak voor een gulden vijfentwintig cents

    [12] Twee stoelen door Willem Beumer dagloner wonende te Hengelo voor vijftig cents

    Transporteer f 803,05

    //

    Per transport f 803,05

    [13] Bak door Lammert Melgers dagloner wonende te Hengelo voor vijftig cents

    [14] Herdje door Eva Demming baker aldaar wonende voor dertig cents

    [15] Karpet door Willem Obbink dagloner wonende te Zelhem voor drie gulden

    [16] dito door Oosterbaan landbouwer wonende te Hengelo voor twee gulden

    [17] dito door Eva Demming gemeld voor een gulden vijftig cents

    [18] dito door Hendrik Langeler gemeld voor zeven gulden vijfentwintig cents

    [19] Kleedje door denzelven voor zeventig cents

    [20] Gordijnen door Simon Jacobs koopman wonende te Hengelo voor een gulden vijfentwintig cents

    [21] Bed door Gerret Geurts smid wonende te Hengelo voor achttien gulden

    [22] Peuluw door Jan Bosman wever aldaar wonende voor drie gulden

    [23] Kussens door denzelven voor drie gulden vijfentwintig cents

    [24] Deken door Nijenhuis genoemd voor twee gulden

    [25] dito door Antje Bretveld dienstmeid wonende te Hengelo voor vier gulden vijftig cents

    [27] dito door Gerrit Denkers barbier aldaar wonende voor vier gulden vijfenzeventig cents

    [28] dito door Antje Bretveld genoemd voor drie gulden vijftig cents

    [29] dito door dezelfde voor twee gulden vijfenzeventig cents

    [30] Bed door Derk Eggink dagloner wonende aldaar voor twintig gulden

    [31] Kussens door Gerrit Bretveld genoemd voor vier gulden vijftig cents

    [32] dito door Abram Israel koopman wonende te Hengelo voor vier gulden vijfentwintig cents

    [33] dito door Jan Bosman genoemd voor vier gulden vijfenzeventig cents

    [34] Matras door Enzerink zadelmaker wonende te Vorden voor een gulden vijfenzeventig cents

    [35] dito door Samuel Philips koopman wonende te Hengelo voor twee gulden vijfenzeventig cents

    [36] dito door Antje Bretveld genoemd voor een gulden

    [37] Ledikant door Manus Hoekert grutter wonende te Hengelo voor zestien gulden

    [38] Gordijnen door denzelven voor een gulden vijfentwintig cents

    [39] dito door Jan Berendsen genoemd voor twee gulden vijftig cents

    [40] dito door Hoekert genoemd voor tachtig cents

    [41] Zes lakens door Gerrit Lenselink verwer wonende te Hengelo voor acht gulden vijftig cents

    [42] dito door Hendrik Langeler genoemd voor vier gulden vijftig cents

    [43] Slopen door Eva Demming gemeld voor een gulden vijftig cents

    [44] dito door Jan Berendsen gemeld voor een gulden vijf en zeventig cents

    [45] dito door Hendrik Langeler genoemd voor twee gulden

    [46] Handdoeken door Philips genoemd voor zeventig cents

    [47] dito door Hendrik Heuskes dagloner aldaar wonende voor tachtig cents

    [48] Tafellaken door Jan Hendrik Demming bakker wonende aldaar voor twee gulden vijftig cents

    [49] dito door Hendrik Langeler genoemd voor vijf gulden

    [50] dito door denzelven voor vijf gulden vijftig cents

    [51] dito door denzelven voor tien gulden

    [52] Rommel door denzelven voor dertig cents

    [53] Borden door Jan Hendriks dagloner wonende te Hengelo voor vijftig cents

    [54] dito door Simon Jacobs koopman wonende te Hengelo voor vijftig cents

    [55] dito door denzelven voor vijfentwintig cents

    [56] dito door denzelven voor vijfentwintig cents

    [57] dito door denzelven voor tachtig cents

    [58] dito door denzelven voor tachtig cents

    [59] dito door denzelven voor dertig cents

    [60] Ketel door Antje Bretveld genoemd voor twintig cents

    [61] dito door dezelfde voor veertig cents

    [62] dito door Oosterbaan genoemd voor zestig cents

    [63] dito door Heuskes gemeld voor twintig cents

    [64] dito door denzelven voor een gulden vijftig cents

    [65] Schotel door Hendrik Langeler genoemd voor vijfentwintig cents

    [66] dito door denzelven voor veertig cents

    [67] dito door denzelven voor zeventig cents

    [68] Olystel door Otten koopman wonende te Hengelo voor zestig cents

    [69] dito door Heuskes genoemd voor vijftig cents

    [70] Pot door Hendrik Langeler genoemd voor dertig cents

    [71] dito door denzelven voor veertig cents

    [72] dito door denzelven voor veertig cents

    [73] Lantaarn door Harmen Wissink molenaar wonende te Hengelo voor vijftien cents

    [74] Lamp door denzelven voor een gulden vijftig cents

    [75] dito door Gerrit Bretveld genoemd voor vijftien cents

    [76] Theestoof door Hendrik Langeler genoemd voor vijftig cents

    [77] dito door denzelven voor vijf en twintig cents

    [78] Schaaf door Heuskes genoemd voor dertig cents

    [79] Trommel door Jacobs genoemd voor dertig cents

    [80] Glas door denzelven voor twintig cents

    [81] Lantaarn door denzelven voor een gulden

    [82] dito door denzelven voor zeventig cents

    [83] Schilden door Hendrik Jan Bos dagloner wonende aldaar voor zestig cents

    [84] dito door denzelven voor vijftig cents

    Transporteere f 979,90

    //

    Per transport f 979,90

    [85] Lamp door denzelven voor een gulden

    [86] Kooi door Hendrik Langeler genoemd voor een gulden vijftig cents

    [87] Sloop door denzelven voor tachtig cents

    [88] Ketel door Windmuller kooopman wonende te Hengelo voor negentig cents

    [89] Spiegel door denzelven voor zeventig cents

    [90] dito door den heer De Veije gepensioneerd kapitein ingenieur wonende te Hengelo voor een gulden vijftig cents

    [91] Trommels door Hendrik Langeler genoemd voor een gulden

    [92] Zes lepen Van Houten landbouwer wonende aldaar voor drie gulden

    [93] Boekenrek door Hendrik Langeler genoemd voor twee gulden

    [94] dito door denzelven voor twee gulden vijftig cents

    [95] Mand door Van Houten genoemd voor vijftig cents

    [96] Haardstel door denzelven voor zes gulden

    [97] Glazen door denzelven voor tachtig cents

    [98] dito door denzelven voor negentig cents

    [99] dito door denzelven voor zeventig cents

    [100] dito door denzelven voor zeventig cents

    [101] dito dito door denzelven voor vijfentwintig cents

    [102] dito dito door denzelven voor vijftig cents

    [103] dito dito door denzelven voor een gulden

    [104] dito door denzelven voor twintig cents

    [105] dito door Jan Hendrik Demming genoemd voor zestig cents

    [106] dito door denzelven voor vijfendertig cents

    [107] dito door denzelven voor twee gulden

    [108] dito door denzelven voor zeventig cents

    [109] dito door denzelven een gulden vijftig cents

    [110] dito door denzelven voor dertig cents

    [111] dito door denzelven voor twee gulden

    [112] dito door denzelven voor vijftig cents

    [113] dito door denzelven voor dertig cents

    [114] dito door denzelven voor tien cents

    [105] Klok door Gerrit Lenselink genoemd voor vijf gulden vijftig cents

    [116] Gordijnen door denzelven voor twee gulden

    [117] dito door denzelven voor twee gulden

    [118] dito door denzelven voor twee gulden vijfentwintig cents

    [119] Waschtafel door Otten genoemd voor een gulden vijfenzeventig cents

    [120] Messen door Hendrik Langeler genoemd voor een gulden vijftig cents

    [121] Doosje door denzelven voor vijfentwintig cents

    [122] Theepot door denzelven voor een gulden

    [123] Mes door Oosterbaan genoemd voor een gulden vijfentwintig cents

    [124] Rasp door Hendrik Langeler genoemd voor twintig cents

    [125] dito door denzelven voor zestig cents

    [126] Vork door denzelven voor tien cents

    [127] Mes door denzelven voor dertig cents

    [128] Banden door denzelven voor vijfendertig cents

    [129] dito door denzelven voor vijfentwintig cents

    [130] Blaker door denzelven voor vijfendertig cents

    [131] Schel door Hoekert genoemd voor zestig cents

    [132] Potje door denzelven voor vijfendertig cents

    [133] Bel door Hendrik Langeler genoemd voor vijfentwintig cents

    [134] dito door Karel Denkers dagloner aldaar wonende voor vijftig cents

    [135] Blaker door Heuskes genoemd voor twintig cents

    [136] Bakje door denzelven voor tien cents

    [137] Doosje door Wissink genoemd voor dertig cents

    [138] Bakje door denzelven voor tien cents

    [139] dito door Hendrik Langeler genoemd voor vijfendertig cents

    [140] Trommel door Jacobs genoemd voor dertig cents

    [141] dito door denzelven voor zeventig cents

    [142] dito door Hendrik Langeler genoemd voor vijfenveertig cents

    [143] Lessenaar door Karel Denkers genoemd voor vijfenveertig cents

    [144] Kastjen door denzelven voor een gulden

    [145] Blaadje door Demming genoemd voor een gulden

    [146] Pot door denzelven voor negentig cents

    [147] dito door denzelven voor zestig cents

    [148] dito door denzelven voor vijfenveertig cents

    [149] Doos door denzelven voor een gulden vijfentwintig cents

    [150] Waschtafel door De Veije genoemd voor vier gulden vijfentwintig cents

    [151] Kastje door Hendrik Langeler genoemd voor een gulden

    [152] Tafel door Philips genoemd voor negentig cents

    [153] Kachgel door den heer Mossel burgemeester wonende te Hengelo voor acht gulden vijfenzeventig cents

    [154] Rommel door Jan Berendsen genoemd voor zestig cents

    [155] dito door denzelven voor zestig cents

    [156] dito voor denzelven voor zestig cents

    [157] dito door denzelven voor veertig cents

    [158] dito door denzelven voor twintig cents

    [159] dito door denzelven door zeventig cents

    [160] dito door denzelven voor vijf cents

    [161] dito door denzelven voor tien cents

    [162] dito door Hoekert genoemd voor een gulden

    [163] dito door Hendrik Langeler genoemd voor tien cents

    [164] dito door denzelven voor vijfendertig cents

    [165] dito door denzelven voor tien cents

    [166] Servies door denzelven voor twee gulden vijfenzeventig cents

    [167] dito door Harmen Wissink genoemd voor een gulden vijfentwintig cents

    Transporteere f 1067,90

    //

    Per transport f 1067,90

    [168] dito door Hendrik Langeler genoemd voor zestig cents

    [169] dito door denzelven voor zeventig cents

    [170] Pop door Philips genoemd voor tien cents

    [171] Vles door denzelven voor tien cents

    [172] dito door denzelven voor tien cents

    [173] Theegoed door denzelven voor een gulden vijfentwintig cents

    [174] Lamp door denzelven voor vijftien cents

    [175] Schilderij door Hendrik Langeler genoemd voor negentig cents

    [176] dito door denzelven voor zestig cents

    [177] Spiegel door Demming genoemd voor twee gulden vijfenzeventig cents

    [178] dito door denzelven voor acht gulden

    [179] Stoelen door denzelven voor acht gulden

    [180] dito door Hendrik Langeler genoemd voor vijf gulden vijftig cents

    [181] Trommel door denzelven voor dertig cents

    [182] Rommel door Jan Berendsen genoemd voor twintig cents

    [183] dito door denzelven voor dertig cents

    [184] dito door denzelven voor veertig cents

    [185] dito door denzelven voor zeventig cents

    [186] dito door denzelven voor tachtig cents

    [187] Schotel door Kelderman koperslager wonende te Hengelo voor twee gulden

    [188] Borden door Jacobs genoemd voor twee gulden vijfentwintig cents

    [189] Schotel door Hendrik Langeler genoemd voor twee gulden vijftig cents

    [190] Lepels door denzelven voor zestig cents

    [191] dito door denzelven voor zestig cents

    [192] Bus door denzelven voor veertig cents

    [193] Theepot door Kelderman genoemd voor een gulden vijfentwintig cents

    [194] Rommel door denzelven voor vijftig cents

    [195] dito door denzelven voor zeventig cents

    [196] dito door denzelven voor vijftig cents

    [197] Strijkijzer door Jan Berendsen genoemd voor een gulden vijftig cents

    [198] Bel door denzelven voor vijfentwintig cents

    [199] Bak door denzelven voor tien cents

    [200] Tafel door Demming genoemd voor twaalf gulden

    [201] dito door denzelven voor twee gulden vijfenzeventig cents

    [202] Rommel door Jan Berendsen genoemd voor veertig cents

    [203] dito door denzelven voor vijftig cents

    [204] dito door denzelven voor negentig cents

    [205] Gruisbak door Hendrik Langeler genoemd voor twee gulden vijftig cents

    [206] Matten door denzelven voor dertig cents

    [207] Pan door Hoekert gemeld voor een gulden

    [208] Zakken door Denkers gemeld voor een gulden

    [209] Stoelen door Lenselink genoemd voor drie gulden

    [210] dito door denzelven voor een gulden vijfentwintig cents

    [211] dito door Jan Berendsen genoemd voor veertig cents.

    Bedragende tezamen elfhonderd achtendertig gulden vijftig cents.
    f 1138,50

    Waarmeede de veiling is afgeloopen.

    Aldus gedaan verleden en daarvan dit proces verbaal opgemaakt op tijd en plaats als uit het hoofd dezes staat vermeld in tegenwoordigheid van Anthon Johan Theodor Kobus gemeente ontvanger en Carel Langeler logementhouder beiden te Hengelo wonende als getuigen die met alle in deze verschenen personen den notaris bekend zijn. En onmiddelijk na voorlezing dezes hebben de getuigen met mij notaris onderteekend de tegenwoordige bij den notaris in het bezit geblevene minute.

    [w.g.]
    AJTKobus
    C.Langeler
    Ghijm


       

    [in de marge:]
    [        f 24,40   ]
    [38% f   9,27½]
    [        f 33,67½]

    Geregistreerd te Doesborgh den eersten maart 1800 vijfenzestig, deel 86, folio 97, vak 7, vier bladen, geen renvoijen. Ontvangen voor regt f 24,40 met de 38 opcenten ad f 9,24½, drieëndertig gulden zevenenzestig en een halve cent.

    De ontvanger
    Dittlinger


    [i]Louis Dittlinger, overleden 10-03-1872 in Deventer, 47 jaar, gepensioneerd ontvanger der registratie

     

Laatst aangepast op donderdag 31 januari 2019 21:26