Hogenkampweg 32, Holterveld - Akten, Verhalen en Gebeurtenissen

  • Akten, verhalen en gebeurtenissen:

     


     

    pdfPdf 1832 Overdrachtsakte door Hendrik Janssen aan Hendrik Bruggink 

    (transcriptie door dhr. A. Menkveld)

    (er lijkt hier sprake te zijn van naamsverwisseling: de echtgenote van Hendrik Bruggink heette Peterlijna i.p.v. Paulina)



    (transcriptie door Sikke Postma)


    ECAL
    Toegangsnummer           : 3011
    Inventarisnummer          : 0341

    Afschrift koop-acte voor Elizabeth Bruggink te Hengelo

    4 september 1856  D17/1051

    Voor Erasmus Jan van Ebbenhorst Tengbergen, notaris, gevestigd te Zelhem, arrondissement Zutphen, provincie Gelderland, in tegenwoordigheid der na te noemene en mede ondergeteekende getuigen, verscheen Hendrik Bruggink, landbouwer, wonende te Hengelo.
    Dewelke verklaarde te hebben verkocht en mitsdien in vollen en vrijen eigendom af te staan en over te dragen, onder belofte van vrijwaring ingevolge de wet, aan zijne dochter Elizabeth Bruggink, zonder beroep, te Hengelo wonende, mede tegenwoordig en in koop aannemende:
    De onverdeelde helft in een daghuurdersplaatsje aan het Holterveld in de buurschap Bekveld, gemeente Hengelo gelegen, bij het kadaster dier gemeente bekend in sectie H nommers 397 uitweg als heide groot vijf roeden vijftig ellen, 398 dennenbosch zes en twintig roeden tien ellen, 399 bouwland veertig roeden negentig ellen, 400 heide drie roeden zeventig ellen, 410 huis en erf drie roeden tachtig ellen en 411 bouwland acht en twintig roeden; van welk daghuurdersplaatsje de wederhelft aan de koopster reeds in eigendom toebehoort als eenige erfgename bij versterf harer moeder Paulina Bruggink.
    Het voorschreven verkochte behoort den verkooper in eigendom, verklarende ter voldoening aan artikel acht der wet van den zestienden junij achttien honderd twee en dertig daarvan geene andere titels of bewijzen van eigendom te bezitten of bij hem bekend te zijn en ook onbewust te wezen of daarvan ooit eenige andere overschrijving heeft plaats gehad, dan afschrift eener acte van koop en verkoop verleden ten overstaan van den te Hengelo standplaats hebbenden notaris Lodewijk August Ghijm den negentienden october achttien honderd twee en dertig, overgeschreven ten kantore van hijpotheken te Zutphen den negen en twintigsten october achttien honderd twee en dertig in deel 67 nommer 79.
    Deze koop en verkoop is geschied met al hetgeen tot het verkochte behoorende en daaraan verknocht is, ten einde aanstonds door de koopster in bezit en genot te kunnen worden aanvaard, onder gehoudenheid om ook voortaan de lasten daarvan te voldoen.
    Overigens verklaarden de comparanten dezen koop en verkoop te hebben aangegaan om en voor een koopprijs van vijfhonderd gulden, door de koopster bereids contant betaald aan den verkooper, die zulks erkent en daarvoor kwiteert bij deze zonder eenige voorbehouding.
    De in deze verschenen personen zijn aan den ondergeteekenden notaris bekend, kiezende voor de ten uitvoerlegging dezer woonplaats ten zijnen kantore.
    Waarvan acte.
    Gedaan en verleden in het logement van Carel Langeler te Hengelo, in tegenwoordigheid van Carel Langeler, logementhouder, en Anthonij Poesse, horologiemaker, beiden wonende te Hengelo, getuigen ten deze verzocht den zesden augustus achttien honderd zes en vijftig.
    En op de verklaring gedaan door boven gemelden comparant verkooper, dat hij zijn naam niet kan teekenen als de schrijfkunst nimmer hebbende geleerd, heeft de comparante koopster met ons notaris en de genoemde getuigen, onmiddellijk na voorlezing, deze minuut geteekend, welke gebleven is in het bezit en onder de bewaring van den ondergeteekenden notaris.
    (Geteekend) E. Bruggink, A. Poesse,
    C. Langeler, Tengbergen, not[aris]

    Volgt de registratie:

    Geregistreerd te Doesburg den veertienden augustus 1800 zes en vijftig, deel 77, folio honderd vijf en tachtig recto, vak een, houdende een blad zonder renvooi. Ontvangen voor regt twintig gulden, makende met de 38 opcenten zeven en twintig gulden zestig cent.
    De ontvanger
    (Geteekend) Carbasius

    Voor afschrift
    Tengbergen
    not[aris]

    Gebracht In het dagregister ten kantore van Hypotheken te Zutphen den vierden september 1800 zes en vijftig, deel 17, nr. 1051, en overgeschreven ten zelfde dage, deel 190, nr. 32 f[olio] 75 r[ec]to. Ontvangen vijf gulden vijftig centen, hiernevens gespecificeerd.
    De bewaarder
    [onleesbaar]

    [In de marge:]
    Regt                     f. 2.50
    38 opc[enten]          =.95
    Zegel                       =.62
    38 opc[enten]           =.24
    Salaris                      1.19
                                 f. 5.50
     



    Hogenkampweg 32 verz. Irma
    1977-2-1 Bron Reclame. Kopie H. Schuppers-Demming.



    1977 01 29 Telegraaf 
    1977-1-29 Bron Telegraaf. 

     

     

Laatst aangepast op woensdag 27 april 2022 17:41