Diversen

Synagoge Hofstraat

De Joodse gemeenschap en synagogeIn Hengelo woonden ca. 1750 twee joodse gezinnen.  


In 1750 werden de eerste twee Joodse huwelijken in de Hervormde Kerk gesloten omdat ze sinds de Unie van Utrecht in 1579 verplicht waren hun huwelijk te laten registeren. 
Wie dit waren is niet bekend ????? Een losse en vage notitie in het Gemeentelijk Archief van Hengelo Gld. suggereert dat de Joden reeds in 1752 toestemming vroegen voor de aanschaf van een stukje grond om hun doden te begraven, mogelijk waren er kleine kinderen uit deze jonge gezinnen overleden.

Diverse artikelen over Hengelo Gld.

Van A tot Z. Van Ambulance tot Zwembad.

 Oude Brandspuit Oude brandspuit  PaardenmarktPaardenmarkt
 Rusthuis HengeloRusthuis Hengelo  Zwembad het Elderink Zwembad het Elderink


Hebt u nog informatie over evenementen en/of gebeurtenissen waar u informatie van verzameld hebt, of  andere bijzondere informatie die u zou willen delen met andere belangstellenden. Laat het ons weten of maak er een artikel van zodat wij dat hier kunnen plaatsen.

Om te zien  over welke dingen u wat zou kunnen vermelden kijk u even, om inspiratie op te doen, op de website www.oudzelhem.nl onder Diversen.
Interesse? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.