Rozengaardsweide, OBS - Geschiedenis

 • Adres: Rozenstraat 14
 • Geschiedenis:

   

  school logo
  Voor actuele schoolinformatie : rozengaardsweide.nl

  Met de website van openbare basisschool Rozengaardsweide willen we ons graag aan u voorstellen. Bent u op zoek naar een basisschool voor uw kind? U leest op deze site van alles over onze visie, hoe we werken, waar we goed in zijn.

  Sinds oktober 2013 maken we gebruik van een totaal nieuw gebouw. Het gebouw is van alle moderne snufjes voorzien. We hebben tussenruimtes tussen de lokalen, waar kinderen in kleine groepjes instructie krijgen, rustig zelfstandig (samen) werken, op de tablet werken of een spelletje met een ander kind spelen. Met onderwijs op maat in een modern gebouw zijn we helemaal klaar voor de toekomst!

   


  Rozengaardweide. foto website De huidige school aan de Rozenstraat 14

  Wat ging er aan vooraf.

  Zaterdag 17 juni 1967 was een feestelijke dag voor iedereen in Hengelo die het Openbaar Onderwijs een warm hart toedroeg. De nieuwe school aan de Rozenstraat werd officieel geopend. Het verschil tussen de oude en de nieuwe school was natuurlijk enorm: ruime lokalen met veel licht, gegroepeerd rond een grote hal met toneel.
  In de loop der jaren is de school steeds gegroeid. Een gymnastieklokaal werd toegevoegd en in 1989 vond een ingrijpende verbouwing plaats met als doel de openbare kleuterschool Hummelhonk in het hoofdgebouw te integreren.
  Ook na deze bouwkundige integratie is het aantal leerlingen verder toegenomen. In 2001 vond de laatste uitbreiding plaats. Het negende lokaal, een nieuwe lerarenkamer, directiekamer en server-ruimte werden gerealiseerd.
  In de jaren erna liep het aantal leerlingen terug. Grote groepen verlieten de school en kleinere groepen kwamen terug. Dat leverde leegstand voor enkele lokalen op, waardoor in 2009 de samenwerking met Markant Kinderopvang mogelijk werd.
  In twee lokalen werd de opvang van 0 tot 4-jarigen gerealiseerd.


  1966 Bouw van de school
  Bouw van de school in 1966.


  O.L. School OHD
  De school in 1967.

   

  sloop gezien van binnen enzerink bv Sloop van de school uit 1966 door Enzerink.


  In januari 2010 werd door de gemeente Bronckhorst de mogelijkheid geopperd tot nieuwbouw van de school, op het huidige terrein, samen met de Piersonschool. In oktober 2010 werden deze plannen definitief, hoewel het nog tot de voorjaarsvakantie van 2013 duurde tot er daadwerkelijk werd begonnen met de nieuwbouw.  Rozengaardweide. foto website De nieuwe school aan de Rozenstraat 14

   

  Artikel geplaatst door H.M. Somsen

Laatst aangepast op maandag 09 juli 2018 10:19